16 Mart 2012

SPORUN BAŞKENTİ İSTANBUL'DA DÜNYA ATLETİZM ŞAMPİYONASI

SPORUN BAŞKENTİ İSTANBUL'DA DÜNYA ATLETİZM ŞAMPİYONASI
SPORUN BAŞKENTİ İSTANBUL'DA DÜNYA ATLETİZM ŞAMPİYONASI

Ve Sahne İstanbul'un
Uzun bir bekleyişin ardından geri sayım sona erdi, artık tüm gözler Ataköy Atletizm Salonu’nda üç gün boyunca sürecek dev organizasyona çevrildi. Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan, 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için artık sahne İstanbul’un. Yetişecek, yetişmeyecek derken, üç ay gibi rekor bir sürede, yüzlerce işçinin geceli gündüzlü çalışmasıyla tamamlanan salon, dünya yıldızlarını ağırlamaya artık hazır.

172 ülkeden 683 sporcu, 26 branşta kürsüye çıkabilmek için, daha hızlı koşacak, daha uzağa atlayacak ve daha yükseğe sıçrayacak. Türkiye 20 sporcuyla şampiyonada mücadele ederken, Amerika Birleşik Devletleri 51 atletle, en geniş katılımı gerçekleştirecek.

Türkiye ve İstanbul’un cazibesi, organizasyon tarihinde görülmemiş bir katılımcısı ülke sayısına ulaşılmasını sağladı. 2008 yılında Valencia’da 147 ülkenin katılımıyla kırılan rekor tarih olurken, dünyanın dört bir yanından tam 172 ülke sporcusu İstanbul’un yolunu tuttu.

Ataköy Atletizm Salonu’nda dünya yıldızlarını yakından izleme şansını yakalayan 7500 kişi ve ekran başındaki milyonlar, üç gün boyunca atletizme doyacak. TRT aracığıyla 180 ülkede canlı olarak yayınlanacak şampiyona, yaklaşık 800 milyon izleyiciye ulaşacak.

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirilecek. 15.45’teki açılış seremonisi, şampiyonalarda izlemeye alışılmış sade açılış törenlerinden farklı bir ışık ve dans şovuyla yapılacak.

Kuşkusuz tüm gözler Yelene Isınbayeva, Mo Farah, Sally Pearson, Veronica Campbell Brown, Valerie Adams gibi yıldızlarda olacak. Olimpiyat ve dünya şampiyonluğu apoletlerini taşıyan önemli atletler, bu kez Türkiye’de sahne alacak.


EmoticonEmoticon